Magdalena Pietraszek [1EP]

Szczegóły

1.owsianka z bananem i owocami goji
pól szklanki płatek owsianych górskich,wrzucić do szklanki gotującego się mleka kokosowego w rondelku. Gdy płatki napęcznieją wyłączyć gaz i przelać do miseczki.
Udekorować migdałami, pokrojonym bananem oraz owcami goji. gotowe do spożycia

2.zapiekana owsianka
płatki błyskawiczne (60G) zalać wodą i odstawić pod przykryciem na 10 min. dodać kakao, jajko, cynamon, ksylitol, na sam wierzch dodać kilka orzechów. Piec 15 min w 180 oC

3. kotlety mielone z indyka
mięso mielone z indyka, łączymy z jajkiem, mąką z cieciorki, drobno posiekanymi pieczarkami oraz papryką. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami, smażymy na oleju kokosowym. podajemy z kaszą gryczaną niepaloną i ogórkami kiszonymi.

4 owsianka z owocami leśnymi
pół szklanki płatek owsianych górskich, wrzucić do szklanki gotującego się mleka kokosowego w rondelku. Gdy płatki napęcznieją wyłączyć gaz i przelać do miseczki. Przyozdobić truskawkami, jagodami oraz orzeszkami ziemnymi.

5 mini omleciki
z 2 jajek oddzielamy  białko od żółtka. Do ubitego białka dodajemy mąkę (50g), cynamon, ksylitol według uznania, kakao według uznania, kefir (50g) oraz wcześniej oddzielone żółtko. na rozgrzanej, natłuszczonej patelni smażymy małe placuszki. podajemy z owocami i jogurtem naturalnym.

   
© XXIII Liceum Ogólnokształcące w Łodzi; korzystając z witryny akceptujesz politykę cookies