KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klasa 1S

Nazwa przedmiotuTytuł podręcznikaAutorWydawnictwoUwagi
j. polskiPonad Slowami 1.Część 1 i część 2.Podręcznik ddo języka polskiego dla liceum ogólnokształacącego i technikum.Małgorzata Chmiel,Anna Cisowska,Joanna KościerzyńskaNowa Era 
matematykaMATeMAtyka 1. Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.W. Babiański, L.Chańko, J. Janowicz, D.Ponczek, K. WejNowa EraPodręcznik dla absolwentów szkół podstawowych
j. angielski   podręcznik wybrany po ustaleniu poziomu znajomości języka we wrześniu
j.francuskiC'est parti! 1Małgorzata Piotrowska-Skrzypek, Mieczysław Gajos, Marlena Deckert, Ewa Kalinowska, Magdalena SowaWyd DRACOpoziom podstawowy
j.niemiecki   Wybór podręcznika we wrześniu po napisaniu testu diagnostycznego
j.rosyjskiВот и мы по-новому 1. Podręcznik do języka rosyjskiego dla liceum i technikum  Małgorzata Wiatr Kmieciak, Sławomira WujecPWNPoziom podstawowy
j.włoskiIl Belpaese 1O. Seneta-Niemiec, A. Krawczyńska Draco 
historiaPoznać przeszłość 1Marcin Pawlak, Adam SzwedaNowa EraZakres podstawowy
wosW centrum uwagi 1 Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum i technikumArkadiusz Janicki, Jerzy Komorowski, Arkadiusz Peisert Nowa EraZakres rozszerzony 
geografia- „Oblicza geografii 1” zakres podstawowyRoman Malarz, Marek WięckowskiNowa Erazakres podstawowy 
- „Oblicza geografii 1 - karty pracy ucznia” zakres podstawowyKatarzyna MaciążekNowa Erazakres podstawowy 
-„Oblicza geografii 1” zakres rozszerzonyRoman Malarz, Marek Więckowski, Paweł KrohNowa Erazakres rozszerzony
„Oblicza geografii 1 – karty pracy ucznia” zakres rozszerzonyDorota Burczyk, Violetta Feliniak, Bogusława Marczewska, Sebastian Ropel, Józef SojaNowa Erazakres rozszerzony
biologiaBiologia na czasie 1Helmin, HoleczekNowa erapoziom podstawowy liceum i technikum
chemiaChemia. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy.Część 1Kamil Kaznowski, Krzysztof M. PazdroOficyna Edukacyjna * Krzysztof Pazdro sp. z o.o.poziom podstawowy
fizykaFizyka 1. Podrecznik. Liceum i technikum. zakres podstawowyL.Lehman, W.Polesiuk, G.WojewodaWSiPzakres podstawowy
informatykabrak podręcznika   
prawobrak podręcznika   
plastykaPlastykaAnita Przybyszewska - Pietrasiak Zakres podstawowy, liceum  i technikum szkoły ponadpodstawowe
edbEdukacja dla bezpieczeństwa Podręcznik Zakres podstawowyBreitkopf Bogusława, Cieśla MariuszWSiPzakres podstawowy,
religiabrak podręcznika   
etykabrak podręcznika