KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klasa 3S

Nazwa przedmiotuTytuł podręcznikaAutorWydawnictwoUwagi
j. polskiPonad słowami kl.3, część 1Joanna KościerzyńskaNowa Era 
matematykaMATeMAtyka 3 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. - Szkoła ponadpodstawowaWojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha, Jolanta WesołowskaNowa EraPodręcznik dla absolwentów szkół podstawowych
j. angielskiGrupa M. Szczecińskiej: Password Reset B2+,Longman Repetytorium maturalne-poziom podstawowyMarta Rosińska, Lynda EdwardsMacmillan Education 
język niemieckiEffekt 3A. Kryczyńska-PhamWSiPpoziom podstawowy
język niemieckiEffekt 4A. Kryczyńska-PhamWSiPpoziom rozszerzony
historiaHistoria 3. Zakres podstawowyJ. Czubaty, P. SzlantaWSIP 
przedsiębiorczość
  1. Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla liceum ogólnokształcącego i technikum, 
  2. Krok w przedsiębiorczość. Zeszyt ćwiczeń do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych,   
Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwałwyd. Nowa Era.Nr dopuszczenia: 1039/2020/z1  to jest ten sam podręcznik i ten sam zeszyt ćwiczeń z jakiego korzystalismy w II klasie. Trzeba go zachować na przyszły rok szkolny i nie trzeba kupowac nowego.
geografiaOblicza geografii 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozsezrzonyMarcin Świtoniak, Teresa Wieczorek, Roman Malarz, Tomasz Karasiewicz, Marek WięckowskiNowa Erazakres rozszerzony
Oblicza geografii 3. Maturalne karty pracyVioletta Feliniak,  Bogusława Marczewska, Waldemar SiliczakNowa Erazakres rozszerzony
biologiabiologia na czasie cz3Franciszek Dubert, Marek Guzik, Anna Helmin, Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław ZamachowskiNowa erapoziom podstawowy
chemiaPodręcznik do liceów i techników. Część 3. Zakres podstawowy Rafał Szmigielski, Witold DanikiewiczOficyna Edukacyjna * Krzysztof Pazdro sp. z o.o.poziom podstawowy
fizykaFizyka 3.Podrecznik. Liceum i technikum. zakres podstawowy.L.Lehman, W.Polesiuk, G.WojewodaWSiPpoziom podstawowy
informatykabrak podręcznika   
wosW centrum uwagi 3 Podrecznik do wiedzy o społecze ństwie dla liceum ogólnoksztalcącego i technikum. Sławomir Drelich, Arkadiusz Janicki, Justyna Kięczkowska, Agnieszka Makarewicz- Marcinkiewicz, Lilianna Węgrzyn-OdziobaNowa erapoziom rozszerzony
psychologiabrak podręcznika   
prawobrak podręcznika   
religiabrak podręcznika   
etykabrak podręcznika