KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Drodzy Przyszli Uczniowie naszego liceum!

Oto zadania dla Was, abyście mogli się sprawdzić i wykazać wiedzą z różnych przedmiotów. Za rozwiązane dobrze w 100% zadania czekają Was bonusy we wrześniu w postaci ocen bardzo dobrych z tych przedmiotów. A zatem- warto spróbować swoich sił. Powodzenia!
(Uwaga: linki działają w przeglądarkach Chrome i Edge)

Język polski

Link do zadań

kod QR język polski

Matematyka
Link do zadań

QR matematyka

Język angielski

Link do zadań

kod QR angielski

Chemia:

Link do zadań

QR chemia

Wos:

Link do zadań

Fizyka

Link do zadań

kod QR Fizyka

Biologia

Link do zadań

 

Harmonogram naboru 2021 

Terminy postępowania rekrutacyjnego na rok szkolny 2021/2022 

 

Oferta klas 2021/2022

Oferta klas 2021/2022

 

Informacje dla obcokrajowców

Informacje dla obcokrajowców

 

Jesteś na liście zakwalifikowanych do naszej szkoły? Przeczytaj.

Uczniowie zakwalifikowani do XXIII LO dostarczają do szkoły (w godz. 8:30-15:00):

  • Oryginał świadectwa ukończenia szkoły.
  • Oryginał wyników egzaminu.
  • 2 zdjęcia o wymiarach 30x42 mm (podpisane na odwrocie: nazwisko i imię, klasa do której został przyjęty uczeń).
  • Kartę zdrowia.
  • Wypełnione formularze (do pobrania i wydrukowania tutaj, można będzie oczywiście wypełnić je na miejscu).
  • Kopię orzeczenia o niepełnosprawności lub o potrzebie kształcenia specjalnego (jeżeli uczeń takie orzeczenie posiada).
  • Kopię opinii z poradni pedagogiczno-psychologicznej (jeżeli uczeń taką opinię posiada).
  • Wpłatę za korzystanie do końca nauki w szkole z indywidualnej szafki i karty wejściowej - 100 zł.